Välj ditt fiskeparadis

Fiske i vatten

Dalälven

Att fiska i Dalälven kan vara extremt bra. Det finns också närmare 30 arter i vattnet där och fiskelyckan är närmast överhängande. I närheten av älven finns det även en hel del fina ställen att bo på för den som vill. Varför ha utedass och ett tjog med mygg i ansiktet när du kan ha det bra och bo som vanligt. Dala Husby hotell & Restaurant är en sådan inrättning. Ett klassiskt hotell med fina moderna rum där du kan sova gott. Det är inte heller något fel på restaurangen och dess mat med dryck.

Torneälven

Vid laxräknaren i Kattilakoski passerar runt 10 000 laxar och det är också där man bör fiska lax i Sverige för att vara säker på att få något. Ett riktigt bra år kan det dock passera runt 15 000 fiskar eller mer bara på ungefär en vecka. Är vattnet dessutom högre så brukar det gå lättare. Då kommer det fler fiskar då det inte känner sig lika hotade från rovdjur och annat. Det är också så laxen lever.

Bra tillhåll

Andra bra ställen att fiska på är bland annat Storsjön, Blåsjön, Indalsälven, Härjedalen och Storsjön.

Härjedalen är för den lite tyngre fiskaren och man kanske har fiskat en längre tid och är van. Abborrsvikarna och Vingarna är annars ställen där även den som är lite mer ovan kan få sig en och annan kilosharr på kroken.

I Blåsjön kan du annars varje sommar se folk som får en hel drös med öringar för den som gillar det. Man ska gärna använda sig av långdrag och fiskelyckan bli bättre om man hyr en bra båt.

I Storsjön finns det gott om abborre, sik och harr. Det är även helt gratis att fiska här. I alla fall så länge du fiskar från land med spö.

Så nu när sommaren är här borde du ta dig till fiskeorterna, ta med dig din fiskeutrustning och se vad vattnet kan erbjuda. Stanna inte hemma utan försök till exempel leva så ekologiskt och så självmant du bara kan denna sommar. En egenfiskad fisk som grillas eller kokas bra; det finns inget bättre!