Unna dig en unik fiskeresa till Skellefteå

Skellefteå är en till viss del okänd pärla inom fiskevärlden. Med sina många sjöar och älvar samt en lång kuststräcka finns det en rad med platser väl värda ett besök.

Flertalet platser i området lockar fiskare från hela landet med sina rikliga fiskevatten. Med närheten till citykärnan och genom att boka ett hotell i Skellefteå kan du unna dig en unik och energigivande fiskehelg med det där lilla extra.

Young,Man,Flyfishing,At,SunriseUnder de senare åren har intresset för fiske ökat allt mer.

Ökningen har främst skett i den yngre åldersgruppen 16-30 år och det är framför allt män som fiskar mer.”, säger Gustav Enhol Blomqvist, utredare på Havs- och vattenmyndigheten

Med ökningen föds även behovet av fler goda fiskevatten. Skellefteå är kanske inte mest välkänt inom fiskevärlden men väl värt en närmare titt. Exempel Byskeälven anses vara en av de bästa älvarna för laxfiske – hit vallfärdar fiskare från hela landet. Vid sidan av lax kan du även hitta bra fiskevatten för exempelvis harr, abborre, gädda och sik.

Hitta de bästa fiskeplatserna i Skellefteå

Oavsett preferenser kring fiske kommer du hitta ett fiskevatten som passar dig. Regionen har 1500 sjöar, fem stora kustmynnande älvar och en kuststräcka på 42 mil som bjuder in till fantastiska fiskeupplevelser. Denna guide hjälper dig att hitta rätt. Du köper sedan enkelt fiskekort online.

Unna dig en spektakulär övernattning under din helg

När du planerar resan är det en god idé att välja en hotellövernattning. Då kan du unna dig närhet till stadens rika utbud av shopping och mat och samtidigt njuta av fenomenal panoramautsikt och hotellets spa-avdelning. Även om övernattning i naturen har sin charm så kan din fiskeresa förgyllas av att du för en stund blir bortskämd med all bekvämlighet du kan önska.