Så väljer du rätt SUP board

En SUP är en bräda med spets framtill som du står och paddlar dig fram på. Den kan vara olika bred och lång. Formen kan också variera mellan olika brädor.

Stand up paddle är en sport som har ökat lavinartat i popularitet. För den som inte vet något om SUP är den stora frågan hur ser en sup board ut? En SUP, Stand Up Paddle board, är en längre bräda som du står på och använder en paddel för att ta dig fram med. Det finns olika typer av SUP-brädor där både formen, längden och bredden kan skilja sig åt en hel del. En SUP kan vara antigen en hård bräda eller uppblåsbar. Dagens uppblåsbara SUP:ar har samma prestanda som en hård SUP. En SUP har alltid en spets framtill för att kunna skära genom vattnet på ett bra sätt och ge ett bättre glid.

SUP-brädor har olika egenskaper

När du ska välja en SUP att köpa är brädans egenskaper viktiga att titta på. Längden, bredden, formen och tjockleken är något som du ska ta i beaktande eftersom de ger SUP:en specifika egenskaper. Om du är osäker är det en bra idé att fråga om råd. Det är viktigt att du väljer utrustning som passar dig när du ska ut på vattnet med en SUP. Fördelarna med att ha en SUP-bräda är många. Du kan njuta av helt andra vyer och få fantastiska upplevelser genom att surfa fram på vattnet.

SUP och friluftsliv

SUP har växt och blivit en folksport. SUP-brädor är även väldigt vanliga att använda för friluftsliv. Det är även många som paddlar långa sträckor med en SUP. För friluftsliv är en uppblåsbar SUP-bräda perfekt. Du kan enkelt ta med dig den och ta dig till platser du annars inte kunnat besöka. Tänk på att kolla upp vattnet där du ska paddla. I Eskilstuna har nya dammluckor satt stopp för paddlare med SUP.