Kombinera pimpelfisket med en skidtur!

Fria vatten, fantastiska vidder och ekologisk bärighet. Så mycket ryms i fiskeintresset. Men begränsa dig inte till det! Till vintern laddar vi upp inför det härliga pimpelfisket. Varför inte kombinera det med en skidtur? Att välja säsongsanpassade kläder kan vara svårt, och här kommer därför några nyttiga tips och saker att tänka på!

Pimpelfiske kan med rätta anses vara ett relativt billigt nöje. Det kostar i början, men har du rätt utrusning så håller den länge och utgifterna blir minimala för den rutinerade pimpelfiskaren. Att kombinera det med en bra skidtur kan därför vara ett sätt att utmana sig själv lite till. Vårt bästa tips är att se över säsongens garderob, och lägga en extra omtanke på skidutrustning, underställ och självklart bra skidkläder.

Hitta rätt, prova nytt

Vi vet att god planering lönar sig. Packning, rutt, kartor och en smula pragmatism är ledord för naturlivet. Vi vet också hur lätt det är att återvända till sina gamla guldkorn, och det är inget fel med det: få saker är så härliga som att återse en kär plats. Men känner du att det är dags för variation är vårt tips att se över några bra guider! Här är 10 heta fisketips i Åre kommun.

Vi vet att pimpelfisket kan vara ett skönt alternativ för oss lite tillbakadragna. Men att vara med i en arrangerad tävling kan vara ett tips för dig som även vill komma i kontakt med andra som delar ditt intresse.

Nå nya platser

Fördelarna med att kombinera pimpelfisket med skidåkning är många. Pimpelfisket är ett lugnt och i omgångar stillasittande äventyr. Skidorna tar dig längre, och till nya platser, och framför allt över en annan typ av terräng. Förhoppningsvis väcks en ny äventyrslusta. Utmana dig själv i vinter.

Och vi avslutar med lite inspiration på hur man lär sig ta på sig långskidor den hårda vägen…