Låt jakten vara komfortabel och hållbar också

Fodrat, vattentätt eller smidigt. Oavsett om du ska ut och jaga eller sitta passkytt är det viktigt att du klär dig rätt. Inte vill du missa ett gyllene tillfälle, av en mytomspunnen vit älg, på grund av kalla eller blöta kläder? Rätt investerade kläder håller också mycket längre.

 

friluftsliv jaktAtt investera i ett par jaktbyxor för rätt tillfälle kan ta dig långt. Dels är du bekväm, dels ökar hållbarheten. En bra balans när du är ute och jagar. Det kan även vara bra att tänka på att vissa djur jagas nattetid. Det gör att temperatur och väderlek kan skifta ordentligt. Fodrade kläder kan således vara en god idé. Vildsvin hör till exempel till ett nattaktivt djur. Jakttiden för vuxna vildsvin är 16 april- 15 februari. Enligt naturvårdsverket.se får däremot årsungar av vildsvin jagas hela året. Men låt dig inte luras solskenet när du väljer kläder.

 

När kläderna är på plats och jakten tar form

 

Kanske sitter du i vintermörkret och väntar på att få se den vita älgen. Misströsta inte. Trots sitt naturliga kamouflage kan älgen synas eftersom många väljer att freda den vita älgen som du kan läsa om på svt.se. När det är barmark är det förklaringen lättare att se den vita älgen vilket kanske gör att du inte behöver sitta allt för länge. Det beror givetvis på var i landet du befinner dig. De vita älgarna förekommer framförallt i västra Värmland. Till viss del även i de norra delarna. I Stockholms län tar jakten också form. Särskilt bland de yngre.

 

Jaktintresset har på senare tid ökat i den yngre målgruppen. På at.nu går det att läsa om det ökade intresset bland eleverna på Naturbruksgymnasiet. Även fast det kan verka spännande med jaktvapen och kicken av att potentiellt få se en vit älg, är det annat som också lockar. Gemenskap. Tillsammans har eleverna lektioner ute i det fria. Där får dem lära sig hur det är att leva ute i naturen. Samarbete är ett genomgående tema som eleverna lär sig och efterlever. Det handlar till exempel om att göra upp en eld och tillaga mat.  Eleverna får träna sig i att klä sig rätt och praktiskt för att klara övernattningarna som ingår.