God hälsa och rätt kläder för öringspremiären

Våren var ett par, tre veckor sen i år. Som tur är hindrar det inte oss fiskeentusiaster från att vara med i öringspremiären första april. Med rätt kläder, god hälsa och bra verktyg ska inte lite försenat vårväder skapa några större hinder. Tvärtom är det ju kul med variationen, det är så man skapar goda minnen.

En god och avslappnande dag ute i naturen lyfter både kroppen och själen. Men visst är det också så att det kan vara påfrestande för kroppen, speciellt om det var så kyligt och kallt som i år. För att orka med en dagstur med allt vad det innebär är det bra att ha rätt redskap, goda vindtåliga kläder, och varför inte ladda på med lite kosttillskott.

Hälsan och vädret inga hinder

Det är något särskilt med fisketraditionerna. De skapar en gemenskap och en härlig laganda kring fisket. För den som annars inte kommer ut så ofta är det också ett bra tillfälle att komma ut, oavsett väder! Och vad gäller hälsan vet en van fiskare att det är bra att hålla sig i form för de olika säsongerna, annars orkar man inte med.

Traditionsenligt ska man ut och fiska öring den 1 april, och det dåliga vårvädret hindrade inte de mest inbitna entusiasterna. Att ha koll på vilka lagar och regler som gäller är förstås viktigt, och vem som helst kan inte bara ge sig ut på en tur:

Inför havsöringspremiären bör den som fiskar bland annat vara uppmärksam på fiskarnas storlek. Öringar som är mindre än 45 centimeter får nämligen inte behållas, utan ska direkt släppas ut. – SR.se