Ett växande intresse

När det kommer till att fiska är det många tankar som vandrar iväg till lugna stunder i båten där man kan koppla av, lyssna på vattnets kluckande och sitta och småprata medan man får lite vacker färg i ansiktet. Riktigt så stilla är det inte när man fiskar med fluga. Då gäller det att ha stor kontroll över sitt spö och pricka rätt på vattenytan – många, många gånger.

Alla kan fiskaTre generationer metare

Det fina med att fiska är att verkligen alla kan göra det – proffs som nybörjare. Då det handlar mycket om teknik kan ett proffs hålla ut längre medan en nybörjare börjar fundera på om den gör rätt och kan lätt tappa tålamodet. Mycket handlar om att ha bra fiskespön samt rätt drag för de rätta fiskarna. Att då handla online gör att du kan ta del av ett stort utbud och verkligen ta all den tid på dig att välja rätt och läsa på om olika spön och drag. På Dittdrag.se/butik kan du se mängder av spännande drag med hög kvalitet som lockar till att bege sig ut i vattnet.

Många säger att man aldrig kan bli en fullärd flugfiskare, och det är något som sporrar de flesta och att denna sport bara växer och växer vittnar om att det är en otroligt rolig sport som passar bra i dagens stressade samhälle.

”Ordlista

+ Lina – består egentligen av tre delar: tafs, fluglina och backinglina.

+ Tafs – förbinder flugan med fluglinan och är genomskinlig.

+ Indikatör – färggrann sak på linan som markerar när det nappar.

+ Spole – navet i rullen.

+ Torrfluga – imiterar insekter på vattenytan.

+ Våtfluga – sjunker och imiterar insekter djupare i vattnet.” (läs mer här)