Bli en duktig fiskare

Att få upp en fisk när du är på fisketur kan vara en dröm som går i uppfyllelse. Det handlar bara om att ta sig till vattnet med fiskeutrustningen.

Om du vill lyckas fånga fisk måste du för det första börja fiska. Under en fin dag kan du ta cykeln till viken med din fiskeutrustning och sedan är det bara att vänta på att fisken nappar på betet. När du ska ut och fiska gäller det att du har rätt utrustning med dig. Det viktigaste är någon typ av fiskespö, krokar, drag eller beten. Utan det blir det mycket svårt att fiska. Beroende på var du ska fiska kan det finnas olika regler för vilken utrustning som får användas och det kan vara klokt att kolla upp det innan du beger dig till vattnet.

”Du agnar din krok eller fäster ditt drag och får ner det i vattnet.”

Att få upp fisken

När du har kommit fram till ditt fiskeställe är det dags att börja fiska. Du agnar din krok eller fäster ditt drag och får ner det i vattnet. Om du metar har du ett flöte som talar om ifall det finns en fisk på kroken. När flötet sjunker är det dags att dra upp linan. Om du fiskar med ett kastspö känner du när det blir motstånd när linan vevas in. Kanske är det en fisk som har nappat, eller är det så att du har råkat få bottennapp? Om det blir motdrag är chansen ganska stor att det är en fisk du har fått tag i.