Vad behöver du för en dag i skogen?

Att ta sig ut för en dag med jakt eller fiske i skogen kan vara väldigt rogivande och även ge mat på bordet. Det finns dock en del saker att tänka på när man ska ge sig ut.

Forskning visar att vi blir både lyckliga och friska av att vara ute i naturen för jakt och fiske. Fokus ligger endast på dig själv och din uppgift vilket kan resultera i att din stressnivå sjunker. Det finns dock en del saker du behöver tänka på att ta med dig om du ska ut i skogen.

  • Du bör ha med dig ved och tändstickor. Detta är en förutsättning för att du ska kunna laga mat men hjälper även om du fryser och behöver få lite värme. Det är vanligt att man grillar korv eller hamburgare eftersom detta är lätt att äta utan bestick.
  • En fickkniv är ett måste att ha med dig. Om du inte ha en kan du köpa en från milwaukee på https://sandbergsjarn.se/marken/milwaukee/.
  • Även ute i skogen kan du behöva gå på toa. Att ta med toapapper är en bra idé.
  • Vapen eller fiskespö är naturligtvis viktigt om du ska kunna få någon jaktlycka. Om du tar med vapen ska du även ha med aktuella licenser. Förvara licenserna i en plastficka så de är säkra ifall det börjar regna.
  • Ta med ett par extra strumpor. Det är inte skönt att vara blöt om fötterna och frysa en hel dag.
  • Tänk på att det kan börja regna så ta med regnkläder. Kolla upp vädret innan du går hemifrån så att du är förberedd på vad som kommer.

Jakt och fiske är en del av Viltvård

Fiske. Fiskare och öring. Dramatiskt.Jakt och fiske är inte bara ett fritidsintresse utan även en del av den viltvård vi har i Sverige. Med viltvård försöker man bland annat styra djurstammarnas storlek. Detta görs till exempel med jakt där länsstyrelsen bestämmer hur många djur som får skjutas. Det finns även regler för hur fiske får gå till. Till exempel måste du kasta tillbaka vild öring som är mindre än 50 centimeter och en gös måste vara mellan 45-60 centimeter för att du ska få ta upp den.