Fisketrender 2016

Sportfisket är kanske den sport som växer allra mest i Sverige. Jättemånga svenskar har fångats av denna spännande och levande sport. Vilka är de största trenderna i år när det kommer till sportfisket?

pexels-photo-26438-largeAlla som älskar att fiska hänger med i trenderna som sker i denna stora men ändå ganska hemliga värld. Vad är då årets trender inom sportfisket? Vad är det för nya tekniker som kommit upp och vilka fiskarter är allra hetast att fiska efter i våra sjöar och hav? Enligt Sportfiskemässans trendrapport för 2016, som det skrivs om i Hällekiskuriren är det ett flertal punkter som är värda att ta upp.

Den främsta tendensen är att allt fler sportfiskar och att detta gör att sporten är på stark tillväxt. Det kan sägas vara den övergripande trenden och många sportfiskare har populära Instagram-flöden som en kan följa. Annat som slår är att abborrfisket växer i popularitet över hela landet. Det gör att fler prylar kommer som specifikt är riktat mot just abborrar och fisket för att få upp dessa delikatesser.

Kajakfiske för den som vill vara ett med naturen

En annan trend är att kajakfisket på riktigt börjar bli på modet. Detta är ett lugnare alternativ och låter dig som fiskar komma nära naturen utan att besvära djurliv eller göra större väsen av dig. Ljudlöst tar du dig fram över ytan med kajaken och fångar gäddor och havsöringar med endast muskelkraft.

Känner du någon som älskar att fiska? Ett gäng presenter med detta tema samt för tillagning av infångad fisk, kan hittas på ”nätet”.

En sista trend är att gädda är den fisk som är glödhet att fånga i år. Dessutom tycks det kustnära havsöringsfisket vara hett, inte minst i trakterna kring Göteborg. För den moderna fiskaren gäller det också att vara miljömedveten och förstå sambanden i ekosystemet. Många fler fiskare har gått med i föreningar för att stödja fiskevårdsarbetet rent praktiskt.