En lugn stund

I en artikel i DN står att läsa om hur alltfler får besvär av stress på jobbet med symptom så som huvudvärk, nacksmärtor och oro samt sömnsvårigheter och depression. Men hur kan man lösa detta? Vi rekommenderar en lugn stund på sjön tillsammans med ett metspö.

Visst finns det flera olika orsaker till att vi blir allt mer deprimerade och påverkade av stress i vår arbetsmiljö, men få personer som lider av detta tar tag i problemen och i sig själva. Till exempel är det många som skulle må bra av att ta sig en stund för sig själva och ägna tid åt att reflektera över livet. Och när är en bättre stund att göra detta än när man fiskar?

”Den vanligaste orsaken till besvären är stress eller andra psykiska påfrestningar — och här syns en betydande ökning, främst bland kvinnor. 2012 hade 10 procent av kvinnorna besvär till följd av stress eller psykiska påfrestningar, mot 15 procent nu.” läs hela artikeln genom att klicka här.

Ta en paus

Tänk dig en tidig morgon då dimman fortfarande ligger som ett täcke över marken och det enda man hör är fåglarnas sång – det är för oss något av det mest rogivande som finns. Och det bästa är att man inte alls behöver mycket saker, vilket vi tidigare skrivit om här. Det räcker liksom med ett fiskespö och en gammal eka, så varför inte pröva på detta? Det finns liksom en anledning till att Gyllende tider skrev just en sång med titeln ”Jag går och fiskar” och den mest talande textraden är ”… en chans att andas in, andas ut”, för det är ju precis det man gör när man sitter där i ekan, roddbåten eller i sin motorbåt – man tar en stund för sig själv och får en chans att koppla bort vardagen, stressen och alla problem som de tar med sig. Ta en lugn stund.